Obec Branná
Branná „U ŠUMPERKA“

Informace ke zpracování osobních údajů - GDPR

Informace ke zpracování osobních údajů

Obec zpracovává osobní údaje v souladu s požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „Nařízení GDPR“).

Obec je správcem Vašich osobních údajů, který určuje účel a prostředky zpracování Vašich osobních údajů.

Osobními údaji jsou takové informace, na základě kterých můžeme identifikovat určitou osobu, jde o údaje, které jsou přiřaditelné ke konkrétní osobě (např. jméno, příjmení, datum narození, číslo občanského průkazu, adresa bydliště, e-mailová adresa).

Účel zpracování osobních údajů

Obec jako správce osobních údajů zpracovává osobní údaje zejména za účelem výkonu státní správy a výkonu samosprávy.

Právní základ zpracování osobních údajů

Osobní údaje od Vás shromažďujeme a zpracováváme na základně těchto titulů:

  • pro splnění právních povinností, které se na obec vztahují (např. vedení evidence obyvatel, vyřizování podnětů a žádostí o informace),
  • pro uzavření a plnění smlouvy (např. pracovní smlouvy, kupní smlouvy, poskytování dotací),
  • pro splnění úkolů ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci (např. kontaktní údaje členů orgánů obce pro zajištění komunikace s občany, informování občanů),
  • pro ochranu práv a oprávněných zájmů obce, jako je ochrana osob a majetku města, ochrana života a zdraví osob (např. provozování kamerových systémů),
  • na základě souhlasu (např. zveřejnění fotografie a jména jubilanta či novorozeného občana), který vyjadřuje svobodný (není součástí smlouvy či jiného ujednání), konkrétní, informovaný a jednoznačný projev Vaší vůle, jeho součástí je informace o možnosti udělený souhlas kdykoliv odvolat.
Další informace

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány v listinné i elektronické podobě.

Osobní údaje nejsou předávány jiným osobám, pokud povinnost jejich předání orgánům, úřadům či institucím není obci uložena právním předpisem anebo k tomu subjekt údajů neudělil souhlas.

Při zpracování osobních údajů obcí nedochází k automatizovanému rozhodování, na jehož základě by byly činěny úkony či rozhodnutí, jejichž obsahem by byl zásah do práv či oprávněných zájmů občanů.

Osobní údaje jsou zpracovávány pouze v nezbytném rozsahu.

Osobní údaje jsou zpracovávány po nezbytnou dobu, po jejímž uplynutí jsou osobní údaje zlikvidovány nebo jsou dále uchovány po dobu stanovenou platným Spisovým a skartačním plánem/řádem.

Práva podle GDPR

V souvislosti se zpracováním osobních údajů máte zejména právo:

  • na přístup ke svým osobním údajům,
  • na opravu svých osobních údajů,
  • na výmaz svých osobních údajů, popřípadě omezení zpracování,
  • vznést námitku proti zpracování,
  • na přenositelnost osobních údajů.

Vaše požadavky bude obec řešit v souladu s Nařízením GDPR.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Nevyhoví-li obec Vaší žádosti o vysvětlení či odstranění závadného stavu v záležitostech souvisejících se zpracováním osobních údajů a výkonem Vašich práv, můžete se obracet na pověřence pro ochranu osobních údajů nebo podat stížnost proti postupu obce na příslušný dozorový úřad – Úřad pro ochranu osobních údajů, pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (www.uoou.cz).

Obec na základě povinnosti uložené jí Nařízením GDPR jmenovala tohoto pověřence pro ochranu osobních údajů:

  • Obchodní firma: POVĚŘENCI s.r.o.
  • IČ: 06903967
  • Osoba určená pro jednání za pověřence: Mgr. Jana Rybová Kunčarová
  • ID datové schránky: fq24dtn
  • Sídlo: Věry Pánkové 829/2, 779 00 Olomouc – Nové sady
  • Telefonní číslo: +420 725 543 844
  • E-mail: info@poverencisro.cz

Odstávky elektřiny

ČEZ Distribuce – Plánované odstávky

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Aktuální počasí

dnes, pondělí 20. 5. 2024
slabý déšť 20 °C 9 °C
úterý 21. 5. slabý déšť 21/12 °C
středa 22. 5. déšť 17/14 °C
čtvrtek 23. 5. déšť 16/11 °C

Virtuální prohlídka

Virtualní prohlídka